Skip to main content
Excerpt : 020 - 29 90 00

Brandexperten Sverige AB ("Brandexperten") som tillhandahåller marknadens bredaste program för systematisk arbetsmiljöarbete, systematiskt brandskydd och första hjälpen välkomnar Arctos Equity genom AEP II som ny minoritetsägare för att supportera bolaget i den accelererade tillväxtstrategin. Bolagets grundare Ulf Konradsson och VD Robert Henricson kommer fortsätta som stora ägare i Brandexperten.

Brandexperten grundades år 1991 och har sedan starten växt tack vare en starkt innovationsinriktad kultur med kontinuerlig utveckling av nya produkter och tjänster. Brandexperten har de senaste åren uppvisat tillväxt och lönsamhet och genom partnerskapet med Arctos Equity är ambitionen att accelerera tillväxten ytterligare. Brandexpertens erbjudande fokuserar på brandskydd och innefattar allt för en säker utrymning och personlig skyddsutrustning, brandtätning, släckanläggningar och brandförebyggande utrustning samt brand och utrymningslarm, tjänster och utbildningar. Bolaget har ett egenutvecklat digitalt verktyg, WEB SBA, som hjälper kunder att på ett effektivt sätt uppfylla lagkrav gällande arbetsmiljö och brandskydd, samt en växande webhandel.

"Vi är mycket imponerade av Brandexpertens företagskultur och drivkraft att ständigt leverera kvalitativa tjänster och produkter som försäkrar kunderna ett säkert brandskydd. Brandexpertens marknadsposition är en stark plattform för fortsatt expansion och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med ägarna och ledningen på den vidare tillväxtresan", säger Thomas Karlsson, Partner och Investeringsansvarig på Arctos Equity.

"Genom åren har Brandexperten utvecklats till en stark och heltäckande one-stop-shop för brandskydd. Vi är en innovativ och flexibel utmanare i en traditionell bransch och har innovativa digitala lösningar med stor skalbarhet. Med Arctos Equity som partner kommer vi kunna accelerera tillväxten ytterligare, både i termer av organisk expansion och förvärv. Erfarenheten och kompetensen inom Arctos kompletterar oss väl på resan vi ser framför oss", säger Robert Henricson, VD på Brandexperten.

"Under senare år har vi kikat på olika alternativ för nästa steg men har nu valt att gå vår egen väg. Med Arctos Equity får vi en partner som tillför både kapital och kompetens och som har lyckats med förvärvsresan i andra branscher, nu är det vår tur att leda resan som Brandexperten. Det tilltalade mig väldigt starkt och jag tror det finns fler duktiga entreprenörer som kan ansluta till vår expansion", säger Ulf Konradsson, grundare av Brandexperten.

För ytterligare information:
Robert Henricson, VD
070 600 2734, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.