Skip to main content
Excerpt : 020 - 29 90 00

Brandservice i Småland AB tar klivet in i Brandexpertengruppen som därmed fortsätter sin tillväxtresa. Brandexpertengruppen, som tillhandahåller marknadens bredaste program för systematisk arbetsmiljöarbete, systematiskt brandskydd och första hjälpen, välkomnar Brandservice i Småland som tillför gruppen både geografisk breddning och ett stärkt erbjudande. Brandservice i Smålands ägare Björn Eklund blir genom transaktionen delägare i Brandexperten Holding, moderbolaget för gruppen.

Brandservice i Småland erbjuder ett av marknadens största utbud av produkter och tjänster inom brand och utrymningssäkerhet och är anläggarfirma för brandlarm. Geografiskt sett täcker bolaget hela Småland, via huvudkontor i Nässjö och filialer i Jönköping, Gnosjö, Kalmar och Mönsterås. Brandservice i Småland kommer fortsatt arbeta under sitt eget varumärke och samtidigt dra nytta av koncerngemensamma resurser och verktyg.

Brandexpertengruppen består sedan tidigare av Brandexperten i Sverige AB. Brandexperten grundades år 1991 av Ulf Konradsson och har sedan starten växt tack vare en starkt innovationsinriktad kultur med kontinuerlig utveckling av nya produkter och tjänster, innefattande ett egenutvecklat digitalt verktyg, WEB SBA, som hjälper kunder att på ett effektivt sätt uppfylla lagkrav gällande arbetsmiljö och brandskydd, samt en växande webhandel.

“Vi är mycket imponerade av Brandservice i Smålands marknadsposition, kunskap och drivkraft att ständigt leverera kvalitativa tjänster och produkter som försäkrar kunderna ett säkert brandskydd. Tillsammans kommer vi bli ännu starkare i vårt erbjudande mot lokala likväl som nationella kunder och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Björn och hans medarbetare på den vidare tillväxtresan”, säger Robert Henricson, VD och Koncernchef för Brandexperten.

”Under senare år har jag funderat på olika alternativ för nästa steg. Genom att gå in i Brandexpertengruppen får vi det bästa av två världar – vi säkerställer vår fortsatta lokala förankring och får samtidigt tillgång till den större gruppens fördelar och möjligheter. Det tilltalade mig väldigt starkt och jag tror det finns fler duktiga entreprenörer som kan ansluta till vår expansion och framtida värderesa”, säger Björn Eklund, ägare av Brandservice i Småland.

För ytterligare information:
Robert Henricsson, VD & Koncernchef Brandexperten, 070 600 2734, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Björn Eklund, Brandservice i Småland, 0380-700 17, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.