Skip to main content

Nyheter

Pressrelease - Brandexpertengruppen blir en helhetsleverantör inom säkerhet genom samgåendet med Professionell Säkerhet

Excerpt : 020 - 29 90 00

Professionell Säkerhet i Skåne AB blir en del av Brandexperten och kompletterar därmed gruppens produkt- och tjänsteerbjudande. Brandexpertengruppen blir nu heltäckande inom systematiskt brandskydd, släcksystem, larm, passagesystem, kamera och lås. Samgåendet stärker även gruppens position i Syd- och Västsverige med stora gemensamma resurser för installation, service, utbildning och konsultation.

Professionell Säkerhet är en ledande leverantör inom inbrottslarm, passage och kameraövervakning samt lås- och dörrautomatik i södra Sverige. Professionell Säkerhet är bla. certifierad Anläggarfirma Inbrottslarm samt Kamerabevakningssystem. Bolaget har varit i framkant med innovativa produkter och tjänster för att förbättra och effektivisera kundernas säkerhet och helhetsskydd. Bolagets grundare, Henrik Karlsson, fortsätter att driva verksamhetens vidare expansion och kommer även in som delägare och entreprenör i gruppen.

Brandexperten grundades år 1991 och har sedan starten växt tack vare en starkt innovationsinriktad kultur med kontinuerlig utveckling av nya produkter och tjänster, innefattande ett egenutvecklat digitalt verktyg för systematiskt brandskyddsarbete. Brandexpertengruppen består sedan tidigare av Brandexperten i Sverige, Brandservice i Småland, Utvägen, Exting, Skyddsteknik Larm i Jönköping och Brandskydd1, med kontor över hela landet.

"Tillsammans med Professionell Säkerhet får vi ett heltäckande erbjudande mot kund där vi systematiskt och kostnadseffektivt kan säkerställa våra kunders behov inom brand och larm. Vi ser stora möjligheter att växa Professionell Säkerhet på de orter vi är verksamma och hjälpa våra kunder till en komplett lösning från en trygg leverantör. Vi är även mycket glada över att välkomna Henrik Karlsson med team till gruppen och fortsätter nu tillväxtresan tillsammans", säger Robert Henricson, VD och koncernchef för Brandexperten.

"Resan fortsätter men nu blir vi starkare och bättre tillsammans med våra nya kollegor i Brandexpertengruppen, det känns oerhört spännande och inspirerande. Våra kunder efterfrågar en helhetsleverantör som kan leverera kvalitet, kunskap och samtidigt upprätthålla den höga servicegrad vi kan leverera som entreprenörsägt bolag. Nu blir vi ännu bättre med möjlighet att utnyttja styrkorna av respektive varumärke, utökad säljkraft och möjlighet att hjälpa kunder över hela landet genom gruppens rikstäckande verksamhet. Vi har byggt en väldigt stark kultur i Professionell Säkerhet, där starka grundvärderingar och laganda finns som viktiga hörnstenar. Något som ska bli väldigt givande att arbeta vidare med i denna resa" säger Henrik Karlsson, VD och grundare på Professionell Säkerhet i Skåne.

För ytterligare information:
Robert Henricsson, VD & Koncernchef Brandexperten, 070 600 27 34, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Henrik Karlsson, VD & Grundare Professionell Säkerhet, 070 359 42 42, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

prosak logo e1582545177238