Skip to main content

Nyheter

Pressrelease - Sydostbrand ansluter till Brandexpertengruppen

Brandexpertengruppen förvärvar Sydostbrand och stärker därmed sin närvaro i regionen.
 
Sydostbrand är ett anrikt företag som funnits i branschen sedan 1983 och är en helhetsleverantör inom brandskydd med stort fokus på kunden i centrum. Företaget utgår ifrån Karlskrona, men har verksamhet i Blekinge, Skåne, Kalmar och Kronoberg.
 
Personalen stannar kvar och fortsätter att leverera brandskyddstjänster av hög kvalitet under namnet Sydostbrand.
Erik Setterbring som hittills drivit familjeföretaget kommer att fokusera på annan verksamhet och lämnar nu över företaget till Brandexpertengruppen.
"Jag har sedan tidigare samarbetat med Brandexperten på olika plan och det känns tryggt att lämna över till någon som kan utveckla företaget i samma anda och ta det till nästa nivå”, säger Erik Setterbring.
 
Brandexperten grundades år 1991 och har sedan starten växt tack vare en starkt innovationsinriktad kultur med kontinuerlig utveckling av nya produkter och tjänster. Brandexpertengruppen består sedan tidigare av Brandexperten i Sverige, Brandservice i Småland, Professionell Säkerhet, Svensk Brandkonsult, Utvägen och Exting, med kontor över hela landet.
 
Niclas Allén, operativ chef på Brandexperten i Sverige AB, kommer även att ansvara för SydostBrand i gruppen:
”Vi är imponerade av det Erik med team har byggt upp under åren. Ser fram emot att tillsammans bygga det redan starka erbjudandet vidare hos både befintliga och nya kunder, säger Niclas Allén.