Skip to main content

Nyheter

Pressrelease - Södertörns Brandtjänst blir en del av Brandexpertengruppen

Brandexpertengruppen förvärvar Södertörns Brandtjänst AB och stärker därmed sin position i Stockholmsregionen betydligt. Sedan tidigare så finns även koncernens bolag Utvägen och Brandexperten representerade i regionen.  Ägaren av Södertörns Brandtjänst, Patrik Sjöberg, blir i samband med förvärvet delägare i Brandexpertengruppen och kommer tillsammans med övrig personal att stanna kvar och vara en viktig del i utvecklingen framåt.
 
Södertörns Brandtjänst grundades redan 1969 och har sedan dess tillhandahållit sina kunder med ett fullgott brandskydd. Bolaget erbjuder en helhetslösning inom brandskydd och har under senare år breddat sitt erbjudande mot mer byggnadstekniska tjänster.
 
Brandexperten grundades år 1991 och har sedan starten växt tack vare en starkt innovationsinriktad kultur med kontinuerlig utveckling av nya produkter och tjänster. Brandexpertengruppen består sedan tidigare av Brandexperten i Sverige, Brandservice i Småland, Professionell Säkerhet, Svensk Brandkonsult, Utvägen, Exting & Sydostbrand med kontor över hela landet.
 
”Med Södertörns Brandtjänst i gruppen så får vi in mycket erfarenhet och kompetens. Vi kommer också direkt att kunna öka vår kapacitet i regionen, inte minst genom att få en viktig placering och utgångspunkt i södra delen av Stockholm”, säger Joakim Reijs, COO på Brandexpertengruppen.
 
”Att bli en del av Brandexpertengruppen känns som helt rätt steg i utvecklingen och känns väldigt spännande. Genom att ingå i denna koncern så får vi större möjlighet att erbjuda våra kunder en större bredd av både tjänster och produkter en samt att vi drar nytta av gemensamma resurser" säger Patrik Sjöberg på Södertörns Brandtjänst.