Skip to main content

Nyheter

Pressmeddelande: Next Safety Group (tidigare Brandexpertengruppen) förvärvar Alingsås Brandskydd AB och stärker därmed sin närvaro i Västsverige.

Alingsås Brandskydd är ett företag med stor kunskap och kompetens och med över 35 års historik av nöjda kunder inom många olika branscher. Grundaren Kenneth Johansson stannar kvar i bolaget som fortsätter att leverera brandskyddstjänster av hög kvalitet under namnet Alingsås Brandskydd. "Jag har arbetat med Brandexperten och fler av bolagen inom Next Safety Group på olika plan sedan tidigare så det känns riktigt kul att ta nästa steg och få bli en del av denna konstellation”, säger Kenneth Johansson.
 
Next Safety Group och Alingsås Brandskydd ser fram emot att bygga vidare på det starka partnerskapet och gemensamt skapa en ännu starkare och mer komplett säkerhetsleverantör i Västsverige. Niclas Allén, chef för affärsområde Brandservice inom Next Safety Group, kommenterar: ”Vi ser fram emot att tillsammans förvalta den långa historiken och utveckla det redan starka erbjudandet hos både befintliga och nya kunder. Genom att expandera vår närvaro i Västsverige kan vi bättre möta kundernas behov och erbjuda skräddarsydda lösningar för deras säkerhetskrav”, säger Niclas Allén.
 
Next Safety Group är ett modernt brandskydds- och säkerhetsföretag på den svenska marknaden. Koncernen består av fristående bolag som tillsammans bildar en nationell aktör som samverkar för att erbjuda kunder en trygg och kostnadseffektiv helhetslösning med produkter och tjänster inom brandsäkerhet, inbrottsskydd, övervakning och larm. Företaget strävar efter att erbjuda innovativa och skräddarsydda lösningar som skyddar människor, egendom och tillgångar. Med en stark närvaro på marknaden och erfarna experter i sitt team är Next Safety Group dedikerade till att leverera högkvalitativa säkerhetslösningar som överträffar marknadens förväntningar. Koncernen består sedan tidigare av Brandexperten i Sverige, Brandservice i Småland, Professionell Säkerhet, Svensk Brandkonsult, Utvägen, Södertörns Brandtjänst, Sydostbrand och Exting, med kontor över hela landet.