Släcksystem kök - effektiva lösningar för ökad brandsäkerhet
Brand i fritösen, grill, stekbord eller annan storkökutrusning är alltid farlig, och då gäller det att den släcks fort. Det är därför det har blivit näst intill standard i alla kök. Oljan tänds, och eftersom fett sitter i filtren så sprider sig röken upp i ventilationen och risken är stor för att det blir en totalbrand. Konsekvenserna av detta är så pass stora att släcksystem i kök är något som vi installerar regelbundet.
Upptäck, släck eller begränsa spridning av ditt restaurangkök med ett anpassat släcksystem för storkök. Ett brandsläcksystem för kök är en viktig del av det totala brandskyddet för dig som hotell- eller restaurangägare.
Ett korrekt utfört släcksystem kan, om brand skulle uppstå, bidra till att rädda liv och till att reducera kostnader kopplat till brand. Brand i köksutrustning är alltid farlig och kan sprida sig snabbt på grund av de stora mängder fett och olja som ofta ansamlas i filter, kåpor och ventilationskanaler. Risken för en totalbrand är stor. Uppskattningsvis hälften av alla bränder på hotell och i restauranger startar i köket.
Att på egen hand försöka släcka en brand som uppstått i ett storkök med en vanlig brandsläckare är oftast en omöjlighet eftersom hett fett och heta metallytor gör att elden snabbt självantänder igen. Risker för personskador och att elden sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden är också stor.